Isıl İşlem

Eklenme Tarihi : 16.05.2013

Sucuk, et, baharat ve yağ karışımından oluşan geleneksel bir et ürünüdür. Genel olarak hazırlanmış sucuk hamurunun doğal veya yapay kılıflara doldurulup kangal, parmak ve baton halinde şekillendirildikten sonra belirli koşullarla olgunlaştırılarak kurutulmasıyla üretilir.

Isıl işlem görmüş olarak tanımlanan ürünlerde ise sucuktan farklı olarak, ürünün olgunlaşmasını sağlamak amacıyla özel fırınlarda, düşük sıcaklıktan periyodik olarak yükselen bir sıcaklık ile kısa bir süreçte ürünün olgunlaşması ve satışa hazır hale gelmesi sağlanır. Her iki şekilde üretilen sucuklar arasında lezzet ve görünüm açısından belirgin bir fark olmaması nedeniyle son yıllarda ısısal işlem görmüş sucuklar üretici firmalar tarafından tercih edilmektedir.

Vanet Twitter

Vanet Twitter